Nyomtatás

Redőnyök műanyagból és alumíniumból

Redőnyök műanyagból és alumíniumbólAz árnyékolástechnikai termékeket, és főként a redőnyöket általában egyedi méret alapján gyártják le, de természetesen megvásárolhatóak előregyártva is. Az egyik legnépszerűbb árnyékoló mind a mai napig a redőny, aminek számtalan előnye van. Például ablakunkat nagyon jól meg tudja védeni a külső környezeti hatásoktól (erős napsugárzás, vihar, stb.), az adott helyiség tökéletes árnyékolásáról gondoskodik, megvéd a kívül lévők betekintésétől. Emeli a nyílászárók hőszigetelő tulajdonságait, és a erőszakos behatolással szemben is hasznos tulajdonságai vannak.

Ezeken kívül nagyon jól csökkenti a kívülről érkező zajokat, de ugyanígy belülről sem engedi ki az erősebb hangokat. A mai redőnyöket szinte minden színárnyalatban meg lehet rendelni, akár élethű faerezetes mintázattal is. Így, ha utólag vásároljuk meg a nyílászárónkhoz, akkor is könnyen hozzá tudjuk igazítani a színéhez, ezáltal nem szükséges kompromisszumot kötnünk. A redőnyök elkészíthetőek a falkialakításnak és a nyílászáróknak legjobban megfelelő kivitelben különböző felépítésű tokrendszerekkel is, mindemellett jól kombinálhatóak, egybeépíthetőek függőlegesen mozgatható szúnyoghálóval.

A redőnyök leginkább műanyag és alumínium kivitelben készülnek. Mobil szúnyoghálóval is kiegészíthetőek, amit a redőny dobozba építenek be.

A redőnyök kategorizálása legfőképpen az alapanyag és a tokszerkezet szerint történik. Az egyik főbb típus, akár műanyag, akár alumínium kivitelben, a külső tokos redőny. Ennek felszerelése történhet a nyílászárók beszerelésével egy időben, de felszerelésük a már beépített ajtók/ablakok elé is könnyen megoldható. A redőny mozgatása történhet a jól ismert gurtnis módszerrel, de akár motoros megoldással is. Igény szerint szúnyogháló rendszerrel is rendelhetőek.

 

A másik főbb típus a belső tokos redőny, szintén mindkét alapanyagból elkészíthető. Felszerelésük vagy korábban, vagy a nyílászárókkal együtt történik, új építésű ingatlanok esetében a redőnytokok beépítésére az áthidaló kialakításakor szokás felkészülni. A régebbi, gerébtokos nyílászáróknál ez a redőny fajta a legalkalmasabb az ablak fölötti redőnydoboz helyetti jobb megoldásra.

A szúnyogháló rendszerek készülnek mobil és fix keretes kivitelben, és természetesen redőnybe szerelve is. Mind a tokrendszerük, mind a keretük széles színválasztékban rendelhetőek, a mobil kialakításúak mozgatása, lehet vízszintes, függőleges, és harmonika is.