Műanyag ablakok és nyílászárók árairól

A tavaszi-nyári szezon a lakásfelújítások és az építkezések időszaka. Napjainkban már magától értetődő, hogy otthonunk szerkezeti kialakítása során meglévő anyagi kereteinken belül az energiatakarékosságra törekszünk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felújítási, korszerűsítési munkálatok között élen jár a nyílászárók cseréje. A korszerű kialakításnak köszönhetően a műanyag nyílászárók mindazokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek népszerűvé teszik a vásárlók körében. De melyek azok a tényezők, melyek befolyásolják a termék árát?

Nyilvánvaló, hogy nem mindegy, mekkora méretű ablakra van szükségünk, mint ahogyan a nyílászáró típusa is döntő tényező lehet. Attól függően, hogy fix, oldalnyíló, bukó, bukó-nyíló, vagy középennyíló változatról beszélünk, az árak is változóak.

Hála a korszerű technológiáknak, ma már nem csak a hagyományos fehér színben szerezhetjük be a szükséges ablakot, hanem otthonunk belső terével, vagy a környező kert hangulatával, a burkolóanyagokkal harmonizáló színt is választhatunk. Az akrilát-fóliával kasírozva előállított nyílászárókért azonban egyértelműen mélyebben kell majd zsebünkbe nyúlnunk.

Ár tényezőnél fontosabb szempontok

A választásnál szerephez jut az is, hogy hány kamrás profillal rendelkeznek az egyes nyílászárók. Mi is jelent tulajdonképpen a kifejezés? A műanyag ablakok keresztmetszetét szemügyre véve még a laikusok számára is látható, hogy kamrákra osztott. Nem véletlen, hiszen ez a hőszigetelés, a szellőzés és a stabilitás során nagy szerephez jut. Fontos, hogy a döntésnél ne csupán az árakat tartsa szemmel, hanem ügyeljen arra is, hány kamrás termék mellett teszi le voksát.

Leginkább keresettnek az öt-, hat-, és hétkamrás változatok bizonyulnak, ugyanis a profil típustól nagymértékben függ az ablak hang-, és hőszigetelő képessége. A statikai terhelhetőség mellett az időjárás viszontagságainak való ellenállás, valamint a betöréssel szembeni védelem is szerephez jut egyes fajták esetében.

A műanyag nyílászárók egyszerű tisztíthatósága, időtálló minősége mellett tehát a hő-, és zajszigetelés szempontjából is remek választásnak bizonyulnak. Többé nincs szükség festésre, és karbantartásra, hiszen hosszú időn keresztül megőrzik eredeti állapotukat, arról nem is beszélve, hogy fűtési költségei is csökkennek majd a megfelelő szigeteléssel.

E nyílászáró típus nagy előnye, hogy a profilrendszerek szinte korlátlan lehetőséget biztosítanak az ingatlantulajdonos egyéni elképzeléseinek megvalósítására. A többféle ablakforma kialakítására alkalmas műanyag nyílászárók minden lakberendezési stílushoz illenek mind szín, mind minőség terén.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004